μοτο

Γράφω γιατί έτσι μόνο μπορώ να υπάρχω. Έτσι μόνο να αναζητώ τη διαίσθηση μου για τον κόσμο και για την ύπαρξη.
Να συνειδητοποιώ την κάθε στιγμή που ζώ για να βρω το ουσιώδες που κρύβει, να το μεταποιήσω σε ποίηση, σε ομορφιά.
Την ομορφιά αναζητώ γράφοντας, το χαμένο ιερό της ψυχής.
Κι όταν ακόμα μιλώ για τον φόβο ή τη σκληρότητα, την ομορφιά αναζητάει η ψυχή μέσα στη δικαιοσύνη και την υπέρβαση.

Να γι’ αυτό έγραψα όσα έγραψα, για να πλουτίσω την ψυχή μου.

Να δω λίγο πιο πέρα αυτό που δεν φαίνεται.

Την άλλη αλήθεια.


Η ΕΚΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Η Αδριανή επισκέπτεται με τον άνδρα της έναν τόπο, που τον αποκαλούν “τόπο των παλιών μυστηρίων” και μαγεύεται.
Κάποια υπερφυσικά φαινόμενα που γίνονται εκεί ξυπνούν μέσα της ένα τρελό ενδιαφέρον να μάθει για την ιστορία του και το μυστήριο που κρύβει.
Η προσωπική περιπέτειά της, ο έρωτάς της για τον νεαρό αρχιτέκτονα - που τον διεκδικεί και ο άνδρας της - είναι μόνον η επιφάνεια του μύθου. Σε ένα παράλληλο επίπεδο εκτυλίσεται η περιπέτεια του τόπου, που τον εξουσιάζει ο θρύλος και τον ζωντανεύει το μαγικό υπέρλογο - η ζώσα ύλη του μυστηρίου.

" Είναι η ερωτική ιστορία μιας γυναίκας που παγιδεύεται από το μυστήριο και ανακαλύπτει κάποιες δυνάμεις, που την οδηγούν σε μια αυτογνωσία διαφορετική: Στη μύηση του σώματος. Μια μύηση που περνάει μέσα από την “αναρχία” του τόπου, από το αρχέγονο τελετουργικό στοιχείο, για να γίνει ζωή.
΄Οσο και αν φανεί παράξενο, το μυθιστόρημα αυτό γεννήθηκε από κάποια όνειρα.Η πρώτη ιδέα. Πιστεύω πως το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας μας κείται βυθισμένο στα άγνωστα πεδία της ψυχής που φέρουν το χάραγμα από την κοσμογονική μνήμη.
Εκεί βυθίζεται η ηρωίδα μου. Και μυημένη στα πέτρινα αυλάκια των καθαρμών, θα ζήσει τον έρωτα σαν την αρχέγονη γυναίκα, τη Μάνα της Γης. ΄Ενα σώμα που βλάστησε σαν τα δάκρυα της πέτρας. ΄Εγινε νέο ξανά, έφηβο, προφητικό.
Γιατί ο τόπος αυτός, που τον εξουσιάζει το πνεύμα της Πέτρινης Γυναίκας, είναι ζωντανός. Η αναρχία του είναι τα εξωλογικά σημάδια της αντίστασής του στην καταστροφή. ΄Ομως πόσο μπόρεσαν να το αντιληφθούν όσοι τον πλησίασαν;"

Εκδόσεις Κέδρος (Πρώτη Έκδοση 1999, 4η 2000)