μοτο

Γράφω γιατί έτσι μόνο μπορώ να υπάρχω. Έτσι μόνο να αναζητώ τη διαίσθηση μου για τον κόσμο και για την ύπαρξη.
Να συνειδητοποιώ την κάθε στιγμή που ζώ για να βρω το ουσιώδες που κρύβει, να το μεταποιήσω σε ποίηση, σε ομορφιά.
Την ομορφιά αναζητώ γράφοντας, το χαμένο ιερό της ψυχής.
Κι όταν ακόμα μιλώ για τον φόβο ή τη σκληρότητα, την ομορφιά αναζητάει η ψυχή μέσα στη δικαιοσύνη και την υπέρβαση.

Να γι’ αυτό έγραψα όσα έγραψα, για να πλουτίσω την ψυχή μου.

Να δω λίγο πιο πέρα αυτό που δεν φαίνεται.

Την άλλη αλήθεια.


Δελφοί

Η Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου στο "Ένα βιβλίο-Ένα ταξίδι"-trailer(TV100-200517)*********************************************Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα για το βιβλιο "Η δίψα με καίει εμένα και χάνομαι" στο diastixo.gr


Στο μυθιστόρημα Η δίψα με καίει εμένα και χάνομαι υπάρχει και ο υπαρκτός περιβάλλων χώρος, η χειμαζόμενη κοινωνία των δύσκολων ημερών που βιώνουμε, κι αυτό κάνει έναν συγγραφέα να πάρει θέση έναντι των γεγονότων και έναντι του άδικου που πάντα περισσεύει σε όλους τους καιρούς.

Κι ακόμα, έναντι της ιστορικής στιγμής που σηματοδοτεί όχι μόνο το προσωπικό μας δράμα, σαν χώρα, αλλά και το συλλογικό ανθρώπινο δράμα που παίζεται ερήμην μας στην παγκόσμια θεατρική σκηνή.

Για περισσότερα click στον τίτλο********************************************


Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα fractalart για το Ξύλινο Τείχος«Κανείς δεν μπορεί να πει πώς θα ήταν ο σημερινός κόσμος, εάν, τότε, επικρατούσε ο περσικός ιμπεριαλισμός»

Για περισσότερα click στον τίτλο
*********************************************

Συνέντευξη στο περιοδικο klik για το ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ

Το επικό βιβλίο της, "Πήραν την Πόλη, πήραν την",  είναι ένα αξεπέραστο μυθιστόρημα και το καλύτερο βιβλίο που έχει γραφτεί για την Άλωση.

Ο τίτλος και μόνο προκαλεί υπέρτατη συγκίνηση, καθώς αυτή ήταν η φράση που ακουγόταν με οδύνη τις επόμενες μέρες από την Άλωση, σε όλη την Ελλάδα, από τα στόματα εκείνων που μετέδιδαν το γεγονός της πτώσης. Μια φράση είναι σαν να αντηχεί μέσα στους αιώνες και  που μοιάζει να ακούγεται ακόμη.

Το περίεργο ήταν  ότι η αφήγησή της ήταν τόσο ζωντανή που ένιωθα πως οι ήρωες του μυθιστορήματος, ο Πορφύριος και η Ελένη, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο τελευταίος Αυτοκράτορας, ο Ιωάννης Ιουστινιάνης καθώς και οι άλλοι ήρωες που χάθηκαν στα τείχη της πόλης, ήταν εκεί μαζί μου...

Για περισσότερα click στον τίτλο

**************